Zenkar Sebzeli Tavuk Dürüm
Malzemeler:
• Zenkar Lavaş
• 3 parça kemiksiz tavuk but
• 1 yemek kaşığı soya sosu
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• biberiye
• tuz
• karabiber
Sebze sote için:
• 1 adet orta boy kabak
• 1 adet orta boy havuç
• 1 adet kırmızı etli biber
• 2 adet tatlı yeşil biber ya da 1 adet çarliston biber
• 1 adet orta boy soğan
• 1 diş sarımsak
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı sirke
• Tuz
Hazırlanışı:
Sebze sotesi için kabağı 4 parçaya bölün. Bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkartın ve fotoğraftaki gibi julyen doğrayın. Havucu soyup kabağın boyutlarında doğrayın. Kırmızı ve yeşilbiberin çekirdeklerini çıkartıp aynı havuçlar gibi doğrayın. Soğanı ortadan parçaya bölün ve yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Tavaya soğanı ve havuçları alın. Üzerine zeytinyağı ekleyerek sotelemeye başlayın. Soğanların rengi dönerken içine sirkeyi ekleyin ve hafifçe çekinceye kadar sotelemeye devam edin. Havuçların üzerine biberleri ekleyerek, soteleyin. Son olarak kabakları ve ince ince kıydığınız sarımsağı ekleyerek 4-5 dakika daha soteleyin. Sebzeler yumuşayınca tavadan tabağa aktarın. Tavukları parmak kalınlığında doğrayın. Tuz, karabiber ve biberiye ile harmanlayıp zeytinyağı koyduğunuz tavaya alın. Orta ateşte rengi dönüp kızarmaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Üzerine soya sosu ilave ederek 3 dakika daha soteleyin ve ocağı kapatın. Zenkar Lavaşı tezgaha alın ortasına hazırladığınız sebze soteden üçte bir kadarını yayın. Sebzelerin üzerine hazırladığınız tavuğun üçte birini yayın. Zenkar Lavaşı sağından ve solundan içeri doğru parmak kadar katlayın ve açıkta kalan ucundan rulo yapmaya başlayın. Hazırladığınız ruloyu ortadan 2 parçaya bölüp servis tabağına alın. Diğer dürümlere de aynı işlemi yapın, ister salata isterseniz de patates kızartması ile servis yapın. Afiyet olsun…